Tesla dakpannen met zonnepanelen | Soorten, prijs en voordelen

tesla dakpannen zonnepanelenDe Tesla dakpan zonnepanelen zijn efficiënter, goedkoper maar vooral…mooier! Wat is de prijs en hoe kopen? Bekijk de voordelen van de Tesla in dak zonnepanelen van Elon Musk (CEO).Bekijk de tesla zonnepanelen OfferteTesla

Ik ben groen en houd van mensen die de maatschappij in hun grondvesten laten schudden. Althans, voor zover dat is in de goede zin des woords. Elon Musk van Tesla droeg met trots een aantal dakpan zonnepanelen het podium van de presentatie op en de menigte werd stil.

Solarcity

Solarcity, het bedrijf van Musk, is namelijk geen kleintje. Zij produceren nu in groten getale de mooie en vernieuwende dakpan zonnepanelen van glas.

Soorten

Tesla dakpannen heb je in 4 soorten en ook voor de gegolfde pan. Mensen zullen voor dakpannen met zonnecellen kiezen als ze er sexy uitzien en niet te duur zijn. Dat is nu het geval. Musk zegt “Ze moeten daarnaast betaalbaar en makkelijk te installeren zijn” en “Als dit allemaal geldt, waarom zou je dan nog voor een ander zonnepaneel kiezen?”

Nederlandse dakpannen

Er zijn vier verschillende stijlen leverbaar. De eerste stijl – Tuscan Glass Tile – komt het meest overeen met de dakpannen die in Nederland en België op woningen liggen. Toch is de Smooth Glass Tile een mooi alternatief voor moderne woningen. Daarnaast heb je de 2 platte lei modellen.

dakpan zonnepanelen tesla

Voordelen

De voordelen van de Tesla dakpannen zijn als volgt:

  • Tesla producten zijn sexy (net als de auto’s en rakketten, van SpaceX)
  • Ieder model is uniek waardoor het dak er nog natuurlijker uitziet en de zonnepanelen nog onzichtbaarder zijn
  • Mooi
  • Betaalbaar
  • Je helpt de planeet en zorgt daarmee voor een betere toekomst
  • Meerwaarde voor je huis

Glazen dak zonnepanelen

Glas? ja, glas! Het glas dat Solarcity gebruik is steviger dan keramische en sommige kunststof materialen. Musk zegt ‘ik begrijp niet dat niet iemand dit al veel eerder heeft gedaan!’. De glazen dakpannen zijn sterker dan gebakken dakpannen (klei) of leisteen door het gebruik van kwarts in de dakpan met zonnepaneel.

Video

Hier zie je de presentatie. In deze video zie je verderop wat een zware metalen kogel voor effect heeft om het glazen dakpan zonnepaneel van Tesla.

Zonnedak

Persoonlijk kan ik enorm genieten van de presentatie van Musk en dat is ook zo bij dit verhaal over het Tesla zonnedak. Hij spreekt niet flitsend of super commercieel of marketing technisch maar laat de zonnepanelen voor zichzelf spreken.

Zonnecel

Op iedere dakpan is een speciale coating aangebracht. Wie direct op een pan kijkt, ziet de zonnecel. Vanuit een andere kijkhoek – bijvoorbeeld vanaf de oprit – verdwijnt de zonnecel en lijkt de dakpan op een traditioneel exemplaar.

Kwartsglas

Tesla-CEO Elon Musk liet zien hoe ze bestaan grotendeels uit kwartsglas en er gewoon zien er uit als zonnepanelen. Ze lijken normale dakpannen maar zijn een stuk steviger. Volgens Musk zullen de dakpannen menig huis overleven en dan overgeplaatst worden. Hij zegt dat ze “langer mee dan het huis zelf” en zijn ze bestendig tegen zware weersomstandigheden met hagel.

In dak zonnepanelen

Musk toonde huizen die zonnepaneeldakpannen op hun dak hadden liggen en binnen een Tesla-huisbatterij als accu voor de zonnepanelen en op die manier in hun energiebehoefte geheel voorzien. De presentatie van de zonnepanelen in het zwart glas voor tussen de dakpannen lagen achter hem op het huis waar het verhaal de wereld werd ingebracht.

Powerwall Accu

De Powerwall van Tesla helpt om de opgewekte energie ook het beste te gebruiken over de gehele dag (dus ook als het donker is). De productie van zonne-energie is namelijk overdag het hoogste zal je begrijpen. Daarbij wordt er meestal veel meer elektriciteit opgewerkt dan je woning nodig heeft, je lampen zijn bijvoorbeeld niet aan en soms vaak ben je door de weeks aan het werk waardoor pc’s en andere apparaten uitstaan. De Tesla Powerwall accu is ontworpen om naadloos met de zonnepanelen te integreren, door deze ongebruikte energie op te slaan en automatisch vrij te geven wanneer de zon niet schijnt. Dat is dus slim en de Powerwall maakt het mogelijk 24/7 gebruik te maken van zonne-energie. Door de combinatie van de zonnepanelen met Powerwall kun je meer profiteren van de milieu- en prijsvoordelen van zonne-energie.

Efficiëntie Tesla zonnepanelen

tesla dakpannen solarDe glazen dakpan zonnepanelen die zonne energie opvangen zijn nagenoeg even effectief in het omzetten van zonlicht in elektriciteit als traditionele zonnepanelen. Tesla’s zonnepaneeldakpannen zullen zeker niet de enige blijven en snel volgen er verschillende modellen glazen dakpannen met zonnepanelen in de gegolfde stijl van OVP (Opnieuw Verbeterde Hollandse Pannen) zodat ook bestaande woningen met normale keramische zonnepanelen ermee uitgerust worden.

Licht opvangen voor dubbele efficiëntie

Musk van SolarCity vertelt dat het bedrijf bezig is met een manier om de panelen efficiënter te maken dan traditionele zonnepanelen. Dit doen ze onder meer door licht te ‘vangen’ in de panelen en op die manier energieverlies te beperken.

Installeren van zonnepaneeldaken

Tesla (die je kent van auto’s elektrische Tesla huren is mogelijk om te testen) installeerde eerst in de Verenigde Staten met de glazen zonnepaneeldaken.

Prijs

De kosten van zonnepanelen dakpannen zijn hoger dan normale zonnepanelen in de regel. Toch is dat deze keer anders. Tesla’s zonnepaneeldakpannen zijn even duur tot iets goedkoper dan traditionele dakpannen met traditionele zonnepanelen erop omdat de glazen productie proces niet duur is en ze in grote getalen gemaakt worden.

Kosten

Door de lage investering en betaalbare prijs van de Tesla dakpan zonnepanelen zal de terugverdientijd kort zijn. Ik begrijp als geen ander dat je zonnepanelen koopt om te besparen op de energierekening. Toch is het goed om soms wat verder te denken aan de kinderen en de kinderen van je kinderen. Moeten zij ook een goed leven hebben hier?

Laten we de belangrijkste voordelen, naast de lage prijs, doornemen.

Iedere Tesla dakpan is uniek

Geen 2 daken zullen hetzelfde zijn met de Tesla dakpannen want iedere dakpan is uniek vanwege het productieproces. je ziet de zonnepanelen in de dakpan ook nauwelijks zitten. De transparantie verandert als je er op een andere schuinte opkijkt.

Je verkleint je CO2 voetafdruk

Zonne-energie genereert geen CO2-uitstoot en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Daarnaast ben je minder (of geheel niet meer) afhankelijk van je energieleverancier. Met zonnepanelen kun je namelijk je eigen elektriciteit opwekken. Daardoor krijg je een lagere elektriciteitsrekening heb je meer controle over zowel het elektriciteitsverbruik als de -productie van je huis.

Groene planeet

In mijn ogen zijn we (inclusief mijzelf) te vaak bezig met het hier en nu en vooral de dag van morgen. Om de aarde echt gezond te houden, of liever nog, gezonder te maken, is een duurzaam energieverbruik nodig.

Denk aan de toekomst

Dat doe je niet alleen door je huis isoleren met spouwmuurisolatie en/ of vloerisolatie maar ook door de energie die je (daarna) nog nodig hebt duurzaam op te wekken. Na de investering is het nog gratis ook. De zonnepaneeldaken passen in de missie van Musk en zijn bedrijven – waaronder ruimtevaartbedrijf SpaceX en elektrischeautofabrikant Tesla, link – om de mensheid minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen en dat is meer dan mooi.

Kopen

Door de integratie van zonnepanelen in een dakpan koop je dus een dak dat geld oplevert en er ook nog eens mooi uitziet. Het kopen van de Tesla dakpan zonnepanelen kan dus in 4 stijlen, van modern tot de gegolfde dakpan die op veel woningen in Nederland passen.Prijs Zonnepanelen dakpannen

zonnepan